Consumptieve technieken

Consumptieve technieken bestaat uit koken en creatief bakken. Bij koken wordt de cursist geleerd om gerechten zelfstandig voor te bereiden en ook zelf te bereiden. De cursisten wordt geleerd zo gezond mogelijk te koken met een minimaal budget. Voor het bereiden van een gerecht is voor elke cursist een fornuis beschikbaar. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan  afelverzorging. De zelf bereide maaltijd wordt gezamenlijk met de andere cursisten genuttigd. Bij Creatief bakken leren de cursisten op een creatieve wijze baktechnieken aan. Alle vormen van bakken komen aan de orde. Het gaat er om zo gezond mogelijk lekkere dingen te bakken.

Theoretische rijvaardigheid

De cursus bereidt voor op het afleggen van een theorie-examen dat wordt afgenomen bij een door een CBR erkende rijschool. De lessen worden gegeven aan de hand van de BOVAG-cursusboeken, gecombineerd met computergestuurde examenopdrachten op verschillende niveaus. Het gaat om zowel het bromfiets- als autorijbewijs.

Koken
Computer

Informatiekunde, computerkennis en -vaardigheden

In deze cursus leren cursisten zelfstandig kleding te maken en te herstellen. De cursisten wordt geleerd creatief om te gaan met de naai¬machine. Veelal wordt gewerkt aan het vervaardigen van eigen kleding. Naast het maken en herstellen van kleding wordt aandacht besteed aan het maken van sierkussens, tafellinnen, draagtassen e.d., maar ook aan het maken van borduurwerk.

TEXTIELE WERKVORMEN

In deze cursus leren cursisten zelfstandig kleding te maken en te herstellen. De cursisten wordt geleerd creatief om te gaan met de naaimachine. Veelal wordt gewerkt aan het vervaardigen van eigen kleding. Naast het maken en herstellen van kleding wordt aandacht besteed aan het maken van sierkussens, tafellinnen, draagtassen e.d., maar ook aan het maken van borduurwerk.

Textiel